Skal jeg selv male min lejlighed ved udflytning?

Posted by

Står du og skal flytte fra en lejet lejlighed? Så skal du sandsynligvis male din lejlighed, inden du forlader den. Du kan spare penge og male den selv, eller også kan du hyre et malerfirma til at klare opgaven for dig. I denne artikel får du fordele og ulemper ved begge dele.

Fordele ved selv at male sin lejlighed

Den helt store fordel ved at male sin lejlighed selv er, at du sparer mange penge på det. Hvis det er en lidt større lejlighed, kan der hurtigt ryge nogle penge i lønudgifter. Det er penge, der kan blive brugt på møbler til din nye lejlighed. Bestiller du lidt pizza og køber nogle øl, kan du helt sikkert få nogle familiemedlemmer med dig.

Ulemper

Der er naturligvis også nogle ulemper ved at male sin egen lejlighed. Først og fremmest kan det tage utrolig lang tid. Der skal både indkøbes materialer, og er du ikke vant til at male, kan det hurtigt tage rigtig mange timer. Det er ikke så nemt at male, og det skal jo også gøres ordentligt, hvis lejemålet skal blive godkendt af udlejeren. Dog kan det gøres hurtigt, hvis du allierer dig med venner og bekendte, der er gode til at male. Køber du nok ruller og pensler, kan man ofte male en lejlighed på en dags tid eller to. Det kommer naturligvis også an på, hvad farve der har været før.

Fordele ved at hyre en maler

En af de åbenlyse fordele ved at hyre en maler er, at du sparer en masse tid og energi. Det er krævende at skulle male selv, og det fjerner fokus fra arbejdet og flytningen generelt. Ved en maler skal du ikke tænke på noget. Ud over at du sparer tid, så ved du også at arbejdet bliver lavet ordentligt. Malere ved, hvordan man maler en lejlighed, og du kan derfor være helt tryg ved, at det bliver gjort ordentligt. Samtidig dækkere malere godt af, og du skal derfor ikke være bekymret for, at der kommer maling på gulvet og så videre.

Ulemper

Ulempen ved at hyre en maler er, at det kan blive dyrt. Der skal jo både betales arbejdsløn og timeløn. Det kan hurtigt løbe op. Det er penge, der i stedet kunne være blevet brugt på nye møbler eller istandsættelse i din nye bolig. Her skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig.

Hvis du skal hyre en maler

Hvis du er fristet af at hyre en maler, så bør du altid indhente flere tilbud på din maleropgaver. Mange firmaer tilbyder at gøre det for dig, som fx maleroversigten.dk. Du udfylder din opgave online, og så sørger firmaet for at indhente op til 3 tilbud. Det er super nemt, og så sparer du meget tid ved det sammenlignet med, hvis du selv skulle ud at indhente tilbud. Ved at indhente tilbud får du mere klarhed over priser, og du kan blive mere sikker i dit valg af maler. Du får nemlig et indtryk af firmaet, samt om du kan stole på dem.