Kviklån som alternativ til banklån

Posted by

Du har helt sikkert hørt om kviklån før. Der er sket meget inden på markedet for kviklån, og der vil med al sandsynlighed komme endnu flere spillere til, end der er nu. Det gør der allerede nu på månedsbasis. Nogle forsvinder naturligvis igen, men det lykkes også for nogle firmaer at bide sig fast. Men er kviklånet, så et godt lån? De er i hvert fald blevet billigere, end de har været, fordi der er kommet så stor konkurrence på markedet. Men det er jo kun godt for dig som forbruger. Her i artiklen vender vi kviklånet kontra banklånet.

Det er væsentligt hurtigere

En af de fordele der er ved et kviklån er, at det går meget hurtigere. Samtidig er det en af de helt store ulemper ved et banklån. Du skal som regel først til møde med bankrådgiveren, og så skal du bruge din tid på at argumentere for, hvorfor du gerne vil låne. Det er ikke sikkert, at du så bliver godkendt. Ved et kviklån kan du ansøge derhjemme nemt og hurtigt via din computer, og du vil som regel have et svar inden for en time eller 2. Bliver du godkendt, så vil du som regel have dine penge allerede den næstkommende hverdag. Ved et banklån kan det sagtens tage flere uger at blive godkendt, og det er naturligvis træls, hvis du står og har en større uforudset udgift.

Hvad med renter osv?

Det er ikke sikkert, at et kviklån er dyrere end et banklån. De mange udbydere har nemlig sænket markedet. Det varierer meget alt efter, hvilken bank du har, og hvilken udbyder du vælger. Det betyder, at du altid skal være opmærksom på alle detaljerne. For eksempel hvad renten er, hvad er ÅOP, er der nogle stiftelsesomkostninger med videre. Vil du gerne se, om et banklån er billigere, så indhent et tilbud og indhent samtidig et tilbud fra de forskellige låneudbydere samtidig. Så har du et godt sammenligningsgrundlag.

Som regel ingen sikkerhed

Når man tager et kviklån, skal man som regel ikke stille sikkerhed for lånet. Det skal man typisk ved et banklån. Det kan for eksempel være bil, hus eller andet af værdi. Som nævnt er det ikke altid, at man skal stille sikkerhed hos de private låneudbydere, og det kan være en fordel, hvis nu du ikke ejer nogle ting af større værdi. For eksempel en bil, et hus eller et dyrt fjernsyn.

Ofte lettere at blive godkendt

Det er som regel lettere at blive godkendt til et kviklån. Dog stiller det stadig nogle krav til, at du har indkomst, og ikke har for mange udgifter. Som regel skal du også være over 20 år, nogle steder ældre. Det er jo firmaernes forretningsgrundlag at låne penge ud, så derfor vil de selvfølgelig gerne være sikre på at få pengene igen.