Cat7 er nyt, smart og ekstremt hurtigt!

Posted by

Er du også en af dem der er lidt med på moden? Så burde du måske tage et kig på Cat 7 netværkskablet. Dette er nemlig langt hurtigere end både Cat5e og Cat6, som lige i øjeblikket er de mest købte kabler på markedet.

Grunden til dette er ganske enkelt bare, at kablerne er blevet opdateret og bygget på en lidt smartere måde. Dette gør på den ene side kablet en hel del dyrere, men på den anden side gør det det meget sjovere at være på en forbindelse der når over den gyldne Gigabit. Helt konkret betyder dette, at du i teorien kan komme til at downloade film på ganske få sekunder, selvom du har et kabel på 40-50 meter. Det er, hvad Cat7 kan og det er samtidigt, hvad du bør benytte det til.

Er det ikke et voldsomt netværkskabel til hjemmet?

Jo, jo det er. Det er absolut ikke en god forretning for dig, der har 10 eller 20 mbit derhjemme, at købe et Cat7 netværkskabel. Du kan lige så godt bare anskaffe dig et ganske almindelig Cat5e, som i langt de fleste tilfælde vil koster langt under halvdelen af Cat7.

At købe et Cat7 til en lille forbindelse, svarer nemlig til at købe en mejetærsker til at høste 1 kvadratmeter korn – du kunne lige så godt have gjort det med en le. Cat7 kan altså ikke give dig en bedre forbindelse, men kun optimere den forbindelse du har nu, således at den er oppe at køre på så højt niveau som overhovedet muligt.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal købe dig et cat5e, cat6 eller cat7 netværkskabel, så vil jeg sige det på den her måde: Har du pengene, så køb endelig Cat7. Det gør ikke noget at have mejetærskeren stående i baghaven, og der er i dette tilfælde heldigvis tale om billedsprog – det fylder absolut ikke lige så meget som en mejetærsker at have Cat7 kabler liggende.

Jeg håber det har været nyttig viden!